In memoriam: Kees Rümke

3

Afgelopen maandag 31 maart overleed Kees Rümke. Kees was stafmedewerker medische zaken en zorg bij de Hiv Vereniging Nederland (HVN) en schreef onder meer voor Hivnieuws.

Kees stond bekend om zijn grote kennis over hiv en hepatitis C. Hij was altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van medicatie, zorg, preventie en actuele discussies in het internationale hiv-veld.

Hij was redacteur voor Hivnieuws. Voor dit blad van de HVN schreef hij onder andere over medische updates. Ook schreef hij veel voor Hivnet.org en was hij betrokken bij de informatievoorziening over hepatitis C.

Kees heeft ontzettend veel betekent voor het Nederlandse hiv-werk, voor het emanciperen van mensen met hiv en het opkomen voor hun belangen. Zo was hij intens betrokken bij het decriminalisering van hiv in ons land en het publiceren van een Nederlands standpunt over de impact van hiv-medcijnen op iemands viral load en het verminderen van de kans op hiv-overdracht.

Hij zal enorm worden gemist. Wij wensen zijn familie, vrienden en collega’s van de HVN veel sterkte en kracht toe in het verwerken van dit grote verlies.

3 reacties

 1. Robert Winters on

  Ik zat bij Kees in de klas op de lagere school te Groningen. Voor zover ik me herinner van de 1e t/m 6e klas. Kees was leuk, intelligent(!) , warm maar toch wat afstandelijk, grappig, apart, bij het voetballen werd hij als een van de laatste gekozen. Kortom, zomaar wat nu spontaan bij me opkomt. Kan me ook nog herinneren dat hij tijdens een les -in de 6e klas- plotsklaps in tranen uitbarstte omdat hij geplaagd was door een klasgenote. We hebben samen gespeeld, bij hem thuis en bij mij.
  Wow… Beste Kees, je was een leuk kereltje. Misschien een beetje laat maar Rest in Peace.

  Robert W.

 2. Jan Jaap Bijlsma on

  “Verdomme Kees”
  Ik ben je al jaren geleden uit het oog verloren, marr je hebt mijn gedachten nooit verlaten.
  Rust zacht mijn oude vriend!

 3. Theo van Driel (NLV) on

  Ik ben verbijsterd dat Kees overleden is. Kort geleden hadden wij nog een uitstekend contact met elkaar. Graag wil ik de familie en HVN van harte condoleren met dit verlies

Leave A Reply