hello gorgeous nummer 44 – herfst 2023

 7,45

#44 is uit! Voor deze editie zetten we een spotlight op de verhalen van mensen die allemaal op hun eigen manier zichtbaar met hiv zijn.

Zichtbaarheid redt levens. Zichtbaar zijn kan kwetsbaar zijn. Maar het kan je ook sterker maken. Zichtbaar zijn kan op verschillende manieren. Vanuit een betaalde baan of als vrijwilliger. Als full time-activist of als mini-activist. Op grootse wijze of als klein gebaar.

Op de cover staat dit keer Jermain Ndhlovu. Hij is de initiatiefnemer van Rainbow Anonymous, een safe space voor LHBTQ+ vluchtelingen in Nederland. Ook interviewen we Susan Cole. Zij is een Britse hiv-activist die voor NAM/Aidsmap werkt.

We spreken met Simon de Boer die De Janjaren schreef, een boek losjes gebaseerd op zijn relatie met de in 2022 overleden zanger Jan Rot. Fotograaf Eep Seeber vertelt over zijn fotoserie Identiteit en of hij zichtbaar is met zijn hiv.

Maaike Noorman doet onderzoek naar de maatschappelijke aspecten van hiv-genezing. Wie kijkt uit naar genezing en voor wie hoeft het niet zo nodig? Lode Wiegersma vertelt over zijn lange leven met hiv-werk en hoe hij bestuurder bij ShivA werd

Jillis Slingerland leeft al zeven jaar met hiv. Hij sprak er nauwelijks met iemand over, maar nu hij voor zijn studie werkt bij het Aidsfonds, ontkomt hij er niet aan. Er is een Nationale Hiv Alliantie opgericht en Pieter Brokx van de Hiv Vereniging vertelt er meer over.

En veel meer….

Categorie: