Aidsmap stopt ermee

0

Deze week werd bekend gemaakt dat NAM aidsmap er na 37 jaar mee stopt. Aidsmap stond bekend om hoogwaardige journalistiek, community-betrokkenheid en – empowerment.

NAM werd in 1987 opgericht door vrijwilligers van de London Lesbian and Gay Switchboard, in een tijd waarin er geen effectieve behandeling voor hiv bestond, aids-hysterie wijdverspreid was en er zeer weinig betrouwbare informatie beschikbaar was. De National AIDS Manual, destijds een ringband, werd al snel een belangrijk, evidence-based referentiepunt voor zowel professionals als mensen met hiv en aids.

Aidsmap is door de jaren heen een bron van accurate en betrouwbare hiv-informatie gebleven, waarbij belangrijke wetenschappelijke events werden verslagen en informatie over behandeling, preventie en support toegankelijk werd gemaakt voor een breder publiek.

Aidsmap heeft – ook in ons land – mensen met hiv ondersteund bij het toegang krijgen tot en betrokken raken bij de gezondheidszorg en de levensreddende medicatie die nu beschikbaar is; het heeft mensen geadviseerd over PrEP en is een belangrijke speler geweest in het onderschrijven en verspreiden van de kennis dat effectieve hiv-behandeling geen risico op seksuele overdracht betekent (ook wel bekend als n=n).

Hogere bedrijfskosten en minder inkomsten worden als redenen gegeven waarom het informatieplatform in juli wordt opgeheven.

Leave A Reply