Expositie Stigma Voorbij is zichtbaar met hiv

0

Fotograaf Marjolein Annegarn maakte krachtige portretten van modellen met hiv, die vijf jaar geleden nog onherkenbaar in beeld durfden, maar nu wel zichtbaar zijn. De expo is nog de hele zomer te zien bij de Hiv Vereniging en het Centrum voor Seksuele Gezondheid in Amsterdam.

Het Stigma-project stamt uit 2018, toen Marjolein rond het Wereld Aids Congres twintig modellen met hiv op de foto zette, die toen niet zichtbaar durfden te zijn, omdat ze bang waren voor de (voor)oordelen van anderen.

Nu – meer dan vijf jaar later – is er het vervolg, waarbij zeven van de modellen van toen nu wel zichtbaar op de foto staan. Stigma Voorbij gaat over het overwinnen van zelfstigma.  Want de oordelen van buiten komen extra hard binnen, als iemand zelf ook in die vooroordelen gelooft. De expo gaat over de kracht van zelfacceptatie.

Leave A Reply