Engeland naar nul

0

In Engeland wordt het zogenaamde opt-out-testen op hiv, hepatitis B en hepatitis C uitgebreid naar 46 ziekenhuizen. Het nieuwe programma – dat 20 miljoen pond kost – zou leiden tot eerdere diagnoses en behandeling.

Het opt-out-programma houdt in dat iedereen die een van de spoedeisende afdelingen in ziekenhuizen bezoekt, getest wordt op hiv, hepatitis B en hepatitis C, tenzij men ervoor kiezen om hier niet op te testen.

De afgelopen 18 maanden vonden 33 pilots plaats in ziekenhuizen in Londen, Greater Manchester, Sussex en Blackpool. De resultaten waren dat sinds april 2022 meer dan 3.500 gevallen van de drie door bloed overdraagbare infecties zijn gevonden, waaronder meer dan 580 gevallen van hiv.

Minister Atkins (Volksgezondheid): “Hoe meer mensen we kunnen testen, hoe meer kans we hebben om nieuwe infecties van het virus en het onterechte stigma dat eraan kleeft, te beëindigen.” Ze voegde eraan toe dat het uitbreiden van de testen naar meer ziekenhuizen zou helpen bij het zorgen voor vroegtijdige diagnoses, zodat mensen “de ondersteuning en medische behandeling kunnen krijgen die ze nodig hebben om niet alleen langer, maar ook een betere kwaliteit van leven te hebben.”

Leave A Reply