Roze Lieverdje 2024

0

GroenLinks Amsterdam organiseert voor de tiende keer de verkiezing van het Roze Lieverdje. Het Roze Lieverdje wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, die zich buitengewoon, op vrijwillige basis, inzet voor de LHBT+-gemeenschap.

Het Roze Lieverdje wordt verkozen middels een publieks- en jurystemming. Amsterdammers droegen de afgelopen weken meer dan 50 kandidaten voor, de jury selecteerde hier de vijf nominaties die je hieronder kan vinden uit. Jij kan nu tot en met 11 februari jouw stem uitbrengen op jouw Roze Lieverdje 2024!

Onder de kandidaten is Jos Holweg, die zich meer dan 30 jaar ingezet voor de LHBT+ gemeenschap in Amsterdam. Dit deed hij al toen hij sinds 1992 werkzaam was voor de Schorer Stichting als maatschappelijk werker Hiv/Aids en bij Buddyzorg voor de mensen met hiv/aids hadden.

Op Valentijnsdag, 14 februari 2024, wordt het Roze Lieverdje bekend gemaakt tijdens het gratis toegankelijke feestelijke Roze Lieverdje Gala in de Melkweg! Aanmelden hiervoor is niet verplicht, maar geeft ons een idee van het aantal bezoekers.

Leave A Reply