Hiv in de media themamiddag

0

Op 12 november organiseert Poz&Proud een infomiddag in het souterrain van het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Het thema van deze editie is ‘Hiv in de media‘.

Samen  met journalisten en andere mensen uit de media wordt gekeken naar hoe er over hiv en mensen met hiv geschreven wordt. Waarom heeft de Hiv Vereniging een taalwijzer opgesteld waar bijvoorbeeld in staat dat de voorkeur gegeven wordt aan het woord infectie in plaats van besmetting? Hoe gaan journalisten om met deze nuances? En heeft een taalwijzer echt effect op stigma?

In het tweede deel van de middag gaan we de showbusiness in. Hoe kan het dat er nauwelijks mediapersoonlijkheden of bekende Nederlanders met hiv zijn die als rolmodel gezien worden? Wij komen niet verder dan drie BN’ers die geen geheim van hun hiv-status hebben gemaakt.  Wel zijn er veel BN’ers die hiv-negatief zijn, en toch hun bekendheid inzetten voor de goede zaak, zoals Jeroen Pauw, Sofie Hilbrand, Freek Bartels, Angela Groothuizen, en nog veel meer. Waar zijn de bekende Nederlanders met hiv.

De deuren gaan om 13:30 open en het programma begint om 14:00 tot 16:00 uur met een kleine pauze tussendoor. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Leave A Reply