Roze Filmdagen

0

Van 22 maart tot en met 2 april worden voor de 26e keer de Roze Filmdagen gehouden.

Op het programma onder andere een aantal films en docu’s waarin hiv een belangrijk thema is. Zoals de documentaire Keep The Camera’s Rolling over Pedro Zamora. Hij was een van de hoofdrolspelers in het reality programma The Real World op MTV. Hij had hiv en kwam hiermee naar buiten in het programma, waarmee hij een gezicht gaf aan hiv en aids in het begin van de jaren negentig.

In de film Three Tidy Tigers Tied A  Tie Tighter zwerft een queer trio door São Paulo. Een stad die leeggezogen is door de pandemie en welig tierend kapitalisme. Ze herdenken hun dode geliefden, delen hun ervaringen met hiv en zijn altijd op zoek naar make-up tips voor hun gezichten die grotendeels verborgen zijn achter mondkapjes.

De Braziliaanse film The First Fallen is een gevoelige terugblik op de begindagen van de aidsepidemie in Brazilië door de ogen van drie vrienden. Het is oudejaarsavond 1983. Suzano, die net is teruggekeerd uit Parijs, is van plan het feest met zijn zus en neef door te brengen, maar hij voelt zich niet lekker. Naarmate het jaar vordert, neemt ook de ziekte van Suzano toe. De drie hebben zich teruggetrokken op een boerderij waar ze hun pogingen om de ziekte te bestuderen op camera vastleggen, te midden van momenten van zowel angst als vreugde.

Voor ons nieuwe nummer interviewden we Tim Dekkers en Henk Burger, makers van de documentaire Uit ‘t Leven, over het hoge aantal suicides in de LHBT+-gemeenschap. Deze docu beleeft zijn wereldpremière op zondag 26 maart.

Kaarten zijn hier te bestellen.

Leave A Reply