Activiteiten rond House of Hiv

0

De deuren van House of Hiv zijn geopend tot en met 9 september. Van woensdag tot en met zondag, 12 – 17 uur. Rond de tentoonstelling zijn er een aantal activiteiten georganiseerd in Amsterdam. Van een lezing, filmprogramma tot dansen.

Donderdag 25 augustus kan er van 10 – 4 uur ‘s nachts gedanst worden in Club Church, met de avond Blue die dit keer in het teken staat van House of Hiv. Met diverse optredens, o.a. van Kiri Mioki: Kerkstraat 52, toegang €10. Gratis toegang als je naakt of in drag komt.

Zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus geven we persoonlijke rondleidingen  door de kamer Nachtzweet van hello gorgeous in Tetterode. Leer meer over het begin van hiv en aids in Nederland, over de homo hiv-preventie campagnes van de jaren negentig. En over het activisme door de jaren heen; van Act Up Amsterdam tot Poz&Proud en PrEPnu. Rondleidingen zijn om 16 uur. Adres: Bilderdijkstraat 165 te Amsterdam.

Zaterdag 27 augustus geeft hiv-data expert Ard van Sighem van stichting hiv monitoring een rondleiding langs de House of Hiv-kamer bij de Hiv Vereniging die samen is gemaakt met hiv monitoring. Over de cijfers achter de mensen en de mensen achter de cijfers. Van 12 – 17 uur, Eerste Helmersstraat 17 te Amsterdam.

Donderdag 1 september van 20 – 22 uur is er een interessante lezing van een sekswerker die leeft met hiv in het PIC: Enge Kerksteeg 3.

Vrijdag 2 september van 15.30  – 17 uur de presentatie van de 40e editie van hello gorgeous magazine. In Tetterode, Bilderdijkstraat 165 te Amsterdam. Aanmelden via info@hellogorgeous.nl.

Zaterdag 3 september van 15 – 18 uur is er een House of Hiv people of color meetup. Georganiseerd door: Black Queer Archives, Secret Garden, Trans United Europe. Een fietstocht langs drie locaties van de tentoonstelling met een aantal van de curatoren en activisten betrokken bij de tentoonstelling. Deze tour richt zich op de verhalen van mensen van kleur in de tentoonstelling House of Hiv. Programma: 15:00 Tetterode ‘Nachtzweet” (Bilderdijkstraat 165); 16:00 Trans United ‘Metamorphoses’ (Oudezijds Voorburgwal 97a); 17:00 OBA ‘The Black Queer Archives/ Ihlia'(Oosterdokskade 143) Met: Elie Karam (Secret Garden), Leslie XXXX (Trans United Europe), Bart Krieger (curator, en founder van Kunst Toko BAM!) en Dr. Wigbertson Julian Isenia (assistant professor aan de Universiteit van Amsterdam en mede-oprichter van de Black Queer Archives). Neem je eigen fiets mee! Gratis toegang (donaties welkom). Aanmelden via: w.g.s.j.isenia@uva.nl.

Op zondag 4 september om 15 uur begint het OBA een filmprogramma met korte films over sekswerk, activisme en hiv in samenwerking met queer.red. Met als speciale gast Dinah Bons van Trans United: Oosterdokskade 143. Toegang gratis, wel aanmelden: aanmelden@ihlia.nl

Tot en met 12 september is van 14 – 22 uur de expositie Bewitched Clothing nog te zien in Sexyland. Met zes Mexicaanse aids quilts die de levens van trans vrouwen en non-binaire personen vieren, die zijn gestorven aan de gevolgen van aids: Noordwal 1.

Leave A Reply