Pride Amsterdam

0

Van 30 juli t/m 7 augustus is er weer Pride Amsterdam. Dit keer met het thema ‘My Gender, My Pride’.

De organisatie vraagt aandacht voor de verschillen in gender-identiteiten: “met het thema staat de emancipatie van personen die behoren tot de categorieën; transgender, non-binair, genderqueer, genderfluïde, gender non-conform, agender en intersekse centraal, ongeacht wat hun seksuele geaardheid is. Deze emancipatie is namelijk achtergebleven op de seksuele emancipatie en verdient daarom onze volle aandacht.”

Zaterdag 30 juli is de aftrap met de Pride Walk, die om 11 uur begint op de Dam en eindigt in het Vondelpark. Daar is de Rainbow Pride Markt met allerlei informatiestandjes. Wij staan er ook met House of Hiv, zeg hallo als je langskomt.

Zaterdag 6 augustus is de optocht door de Prinsengracht en zondag 7 augustus is de afsluiting met een feest op de Dam.

Het hele programma is hier te vinden.

Leave A Reply