Jaarverslag 2021 online

0

2021 was het jaar waarin we verder gingen met de voorbereidingen van House of Hiv en waar we door  de voortdurende corona maatregelen nog deels werden gehinderd in de uitvoer van RESET.

Dit jaar brachten wij wederom vier edities uit van ons magazine. Er was een gevarieerd aantal thema’s: hiv en kunst, seksualiteit, het belang van community’s en een speciale editie over lichaam en geest. Gelukkig lukte het ons tussen de lockdowns door nog wel een live presentatie te houden van ons zomernummer.

De plannen voor de tentoonstelling over de verhalen achter 40 jaar community initiatieven werden het afgelopen jaar herbezien en gewijzigd. De zeven partners besloten na een virtuele brainstorm dat de betrokken community’s meer betrokken moesten worden bij de totstand- koming van de expo. Dit nam meer tijd in beslag en het project werd verdeeld over een ontwikkel- en uitvoerfase.

Dit najaar kwam een aantal hiv-organisaties bij elkaar op verzoek van het Aidsfonds. Doel was een met vijf community-organisatie een nationale hiv-alliantie te vormen, die dan een aanvraag kan indienen bij het fonds voor financiële ondersteuning. 

In september zijn we dan eindelijk begonnen met de uitvoer van RESET, de workshopreeks voor mensen met hiv in het omgaan met zelfstigma. Het is een samenwerking tussen het OLVG, de Open Universiteit, de Universiteit van Maastricht en die van Aberdeen en hello gorgeous. De uitvoer werd lange tijd gehinderd door de coronamaatregelen, die samenkomen onmogelijk maakten. 

We namen afscheid van onze voorzitter Wiebe van der Woude, die werd opgevolgd door Marieke Been. Ons bestuur werd verder uitgebreid met Marjolein Annegarn en Renate Poeder.

Je leest meer over onze activiteiten in 2021 in ons jaarverslag. Tenslotte, een grote dank aan een ieder die ons bleef steunen en er (in)direct voor zorgde dat veel van onze projecten wel door kan gaan, ondanks corona.

Leave A Reply