Feast

0

In 2007 kwam de Groninger hiv-zaak aan het licht. Drie mannen drogeerden bezoekers aan hun seksfeestjes en injecteerden hun hiv-geïnfecteerd bloed in de slachtoffers. Het schandaal zorgde voor grote publieke verontwaardiging en zette de emancipatie van hiv onder grote druk.

In Feast, de eerste lange speelfilm van Tim Leyendekker, worden er zeven verschillende perspectieven getoond op deze beruchte zaak. Wat makkelijk een sensatiefilm had kunnen worden, is in de handen van Leyendekker een intrigerend verhaal geworden, waarbij de daders zich ook slachtoffer voelen en de slachtoffers kritisch onder de loep worden genomen.

Leyendekker, die samen met Gerardjan Rijnders het scenario schreef, wil met deze film geen partij kiezen en dat is de kracht van Feast. Het is een oefening in omgaan met moraliteit en laat zien dat er altijd meerdere kanten aan een verhaal zijn.

Feast is op donderdag 26 mei te zien in Amsterdam en Nijmegen.

Bekijk hier de trailer:

Leave A Reply