Cruise – een ode aan hiv-veteranen

0

Van 15 – 25 april is Cruise te zien, een theatervoorstelling over een man die de aidscrisis overleeft in Londen.

Als Michael in 1984 hoort dat hij nog maar vier jaar te leven heeft, besluit hij met zijn partner Dave de dagen die hen nog resten te vieren. Dave overlijdt na twee jaar en Michael verliest  zichzelf daarna in drank en drugs. Op de avond van 29 februari 1988 – als het precies vier jaar geleden is dat hij zijn hiv-diagnose hoorde – besluit Michael er uit te gaan met een knal.

Hij overleeft! Maar wat voor leven kan hij nu gaan leiden?

Het stuk is geschreven en gespeeld door Jack Holden. Hij raakte geïnspireerd voor Cruise door een aantal verhalen die hij hoorde toen hij als vrijwilliger werkte voor Switchboard, een LHBT hulplijn in Engeland. Holden noemt het stuk een viering van queer leven en een ode aan hiv-veteranen.

Cruise is als een van de eerste post-lockdown producties te zien in mei en juni in het Duchess theater in West-End London. Van 15 – 25 april is een gefilmde versie al online te zien.

Kaarten voor de online voorstelling kosten zo’n 15 pond per stuk (17 euro) en zijn hier te koop.

Leave A Reply