Streetart kunstwerk om overledenen aan aids te eren

0

Op 5 maart wordt het kunstwerk van street artist  Judith de Leeuw onthuld op de plek van het Hiv/Aidsmonument. De titel van het werk is Closer in Distance en het is een tijdelijk monument waar nabestaanden van mensen die overleden zijn aan de gevolgen van aids hun liefde voor hun dierbaren kunnen vieren.

Het ontwerp beeld twee handen af, omringt in verband, waarbij ze ook vastgeknoopt zitten met elkaar. De handen beginnen in een afstandspositie en eindigen met vasthouden. Het is een verbeelding van de worsteling en de bijkomende liefde van de zieken en hun naasten.

Voor dit ontwerp zijn er meerdere interviews afgenomen met mensen die hun dierbaren verloren aan de gevolgen van aids. Een van de geïnterviewde personen omschreef de emotionele band tussen hen en hun dierbare als: “We waren zo dichtbij, en toch hadden we zo veel afstand tot elkaar.”

Het Hiv/Aids monument is tijdelijk in opslag vanwege de aanleg van een nieuwe pontverbinding. Het wordt eind 2021 weer terug op zijn plek verwacht.

Closer in Distance is tot stand gekomen door bijdragen van de Gemeente Amsterdam, Stichting NamenProject en het Aidsfonds.

Leave A Reply