Kijktip: Mijn vriend, de burgermeester

0

Max Westerman, bekend als oud-VS-correspondent voor RTL, heeft een documentaire gemaakt over zijn vriend Sean Strub. De hiv-positieve Strub is burgemeester van Milltown, Pennsylvania en Westerman volgde hem twee maanden gedurende zijn verkiezingscampagne.

Sean Strub richtte in 1994 van POZ Magazine op, een Amerikaans hiv-tijdschrift, is directeur van Sero Project, een organisatie die de criminalisatie van hiv aanpakt en woont al twintig jaar in Milltown. De twee ontmoeten elkaar in de jaren zeventig. Westerman schreef net een verhaal over hiv voor een tijdschrift in Nederland, toen Strub zijn eigen hiv-diagnose hoorde. De dokter die hem zijn uitslag gaf zei dat Strub nog zo’n twee jaar te leven had. Helaas stierf de dokter zelf een paar jaar later aan de gevolgen van aids.

My Friend, the Mayor: Small-Town Democracy in the Age of Trump is Westermans eerste documentaire. Hij stond al tijden vóór de camera en wilde nu ook zelf gaan filmen. In dezelfde tijd besloot Strub zich verkiesbaar te stellen als burgermeester van Milltown, en nodigde Westerman uit zijn campagne te volgen. De bewoners van Milltown stemden tijdens de verkiezingen in 2016 in meerderheid voor Trump.

Toen de vorige burgermeester in 2017 opstapte, werd Strub door de gemeenteraad gevraagd om diens termijn vol te maken. Toen de termijn afliep en er een nieuwe burgemeester moest worden gekozen, besloot Strub ervoor te gaan. Veel Republikeinen die eerst voor Trump stemden, gaven hun stem aan de liberale Strub.

My friend, the mayor is te zien op NPOStart.

Leave A Reply