Timothy Brown overleden

0

Timothy Brown, de eerste man die van hiv werd genezen, overleed gisteren aan de gevolgen van kanker.

Timothy werd in 2008 bekend als ‘the Berlin Patient’ toen hij als eerste mens genezen bleek van hiv na een beenmergtransplantatie die hij kreeg om leukemie aan te pakken. Het duurde niet lang – twee jaar-  voordat Timothy naar buiten kwam als eerste man die van hiv genas en een gezicht gaf aan de hoop op genezing van velen wereldwijd.

Foto Daniel Jack Lyons

Hij bezocht ons land in 2011 toen hij eregast was op de landelijke hiv-informatiedag in Carré. Ook was hij aanwezig tijdens AIDS 2018 te Amsterdam, waar hij ook een groot pleitbezorger bleek van PrEP.

De kanker waarvoor hij de beenmergtransplantatie ontving, kwam eerder dit jaar terug. Na een paar maanden te hebben doorgebracht in het ziekenhuis, overleed Timothy gisteren in zijn woonplaats Palm Springs in het bijzijn van zijn partner Tim en vrienden. Timothy werd 54 jaar.

Leave A Reply