Hiv/Aids monument tot eind volgend jaar in opslag

0

Het Hiv/Aids monument aan De Ruyterkade in Amsterdam is door de gemeente  gedemonteerd en in opslag gezet, vanwege de aanleg van een nieuwe pont-verbinding met Amsterdam-Noord.  

Volgens stichting NAMENProject, de initiatiefnemer van het monument, gaat het monument anderhalf jaar in opslag en zal het pas eind 2021 weer worden teruggeplaatst. Niet op de oude locatie maar directer aan het water, waarbij de riviercruisers definitief naar het Westerdok worden verplaatst.

Het NAMENProject werd eind 2018 door de gemeente van de gedwongen verhuizing van het monument op de hoogte gebracht. Toen was echter nog niet bekend dat het monument langdurig in opslag zou verdwijnen. 

Begin juli heeft de stichting een overleg met de gemeente, die heeft voorgesteld de mogelijkheid van een tijdelijk (mobiel) kunstwerk te onderzoeken, om zo een tijdelijke herdenkingsplek te realiseren.

Leave A Reply