PrEP eindelijk vergoed in Engeland

0

Na vijf jaar van strijd met activisten en gezondheidswerkers wordt PrEP, dat hiv voorkomt, eindelijk vergoed door de Engelse overheid.

Die maakte gisteren bekend dat er £ 16.000.000 beschikbaar komt voor lokale gezondheidsdiensten om PrEP beschikbaar te stellen aan iedereen die een verhoogd risico heeft om hiv op te lopen.  Tot nu toe was PrEP in Engeland enkel beschikbaar via de IMPACT trial.

Al vóór die trial begon, daalde het aantal hiv-infecties in grote steden al met 30% door PrEP. Dat werd o.a. door activisten als Greg Owen met zijn website IWantPrEPNow.co.uk verspreid. Mede-oprichter van PrEPster Will Nutland juicht het besluit om PrEP te vergoeden toe: “Het is wel belangrijk dat iedereen die PrEP wil en nodig heeft, het ook krijgt, met goede medische begeleiding.”

Het nieuws komt een jaar nadat de Engelse overheid zich committeerde om in 2030 nul nieuwe infecties te behalen. In ons land wordt PrEP nog enkel verstrekt via een aantal studies.

Leave A Reply