Hiv-conferenties afgelast of aangepast door coronavirus

0

Twee grote hiv-conferenties die deze zomer zouden plaatsvinden, zijn afgelast of vinden in een andere vorm plaats door de wereldwijde pandemie van het coronavirus.

De 23e internationale aidsconferentie (AIDS 2020) zou dit jaar in San Francisco plaatsvinden, maar de organisatie maakte eind deze week bekend dat het congres virtueel gaat onder de naam AIDS 2020: Virtual. Presentaties, sessies, workshops en zelfs het Global Village zullen allemaal van 6 -10 juli online worden gepresenteerd.

De organisatie zegt in een verklaring dat het besluit is genomen na advies van onder meer de Wereld Gezondheidsorganisatie en UNAIDS. De prijs om deel te nemen aan AIDS 2020: Virtual zal tegen een gereduceerd tarief zijn. Meer info volgt later.

Vanwege de kritiek op het feit dat de aidsconferentie in de VS zou plaatsvinden, werd er door activisten rond dezelfde tijd een alternatief georganiseerd in Mexico City onder de naam HIV 2020. Deze werd ook deze week door de organisatoren geannuleerd. De organisatie gaat nog op zoek naar alternatieven.

Leave A Reply