Kerstconcert voor dakloze LHBT+ jongeren

0

Met een bijzonder Kerstconcert in de Westerkerk in Amsterdam op 14 december vragen COC Nederland, Leger des Heils Amsterdam en HVO Querido aandacht voor dak- en thuisloze LHBTI+-jongeren.

Deze groep van naar schatting 600 jongeren in Amsterdam en 3000 in heel Nederland in de leeftijd van 13 tot 18 jaar, blijft buiten het bereik van de reguliere dak- en thuislozenzorg, zo blijkt uit recent onderzoek van Movisie in opdracht van de Gemeente Amsterdam. Deze jongeren komen vooral op straat terecht omdat hun coming out thuis leidt tot hevig conflict, een situatie die vaak eindigt met uitstoting of weglopen.

Met het concert wordt een aanzet gegeven tot de oplossing van het probleem. Initiatiefnemer Hans Verhoeven: “Het concert is vooral bedoeld om de omvang van dit probleem onder de aandacht te brengen. Het markeert daarnaast het begin van een unieke samenwerking. De opbrengst van het concert is slechts de bekende druppel. De échte oplossing moet van de overheid komen, een budget speciaal voor deze doelgroep waarmee Leger des Heils, HVO Querido en COC samen écht aan de slag kunnen om een significant verschil te maken.”

Het programma op 14 december in de Westerkerk wordt ingevuld door talloze artiesten en muzikanten uit de LHBTI-community en uit de achterban van het Leger des Heils. Het concert wordt voorafgegaan door een Kerstsamenzang op het Homomonument met een koperensemble en soep en koffie van het Leger des Heils. Om 20:00 uur begint het concert in de Westerkerk. Een vertelling van predikant Wielie Elhorst loopt als een rode draad door het programma.

Meer info en kaartjes bestellen doe je hier.

Leave A Reply