Praat mee over genezing van hiv

0

Op 8 oktober organiseert Volle Maan in samenwerking met het Aidsfonds en de Hiv Vereniging een bijeenkomst voor onderzoekers en mensen met hiv om te praten over het onderzoek naar genezing en wat dit betekent voor de huidige generatie van mensen met hiv.

Het onderzoek naar genezing van hiv lijkt steeds meer vaart te krijgen. In Nederland bestaat sinds kort het NL4Cure samenwerkingsverband van wetenschappers, mensen met hiv, Stichting HIV-monitoring, hiv-behandelaren en –verpleegkundigen en Aidsfonds. NL4Cure heeft als doel om het onderzoek naar genezing van hiv te versnellen.

Fred Verdult van Volle Maan gaat in gesprek met onderzoekers om de hiv-community bij te praten over de stand van het onderzoek. Is die genezing ook weggelegd voor mensen waarbij er vele jaren zat tussen het oplopen van hiv en het starten met hiv-medicatie? Hoe zeker is het dat je bent genezen of moet je onder controle blijven? Kun je als je genezen bent hiv opnieuw oplopen?

Mensen met hiv vragen we hoe belangrijk het voor je is dat onderzoekers werken aan genezing van hiv. Wat zou dat voor jou voor verschil maken als je genezen van hiv zou zijn, gegeven de huidige goede behandeling en het feit dat je hiv door die behandeling niet kunt overdragen?

Uit de meest recente peiling van de Hiv Vereniging blijkt dat twee van de drie onderzoeksdeelnemers aangeven dat het voor hen heel belangrijk is als men zou kunnen genezen van hiv. Toch zijn er ook kanttekeningen: het perspectief op genezing zorgt ervoor dat mensen die nu de diagnose te horen krijgen, soms niet werken aan acceptatie. En moet de focus niet eerder liggen in het bestrijden van stigma, zodat leven met hiv niet meer als last wordt ervaren?

Deelname is gratis. Omdat privacy voor veel mensen met hiv van groot belang is, is het tijdens de ontvangst en bijeenkomst niet toegestaan om te fotograferen of filmen.

Je bent van harte welkom als je je via deze link aanmeldt.

Als je vragen hebt overdeze bijeenkomst, kun je contact opnemen met Juliette Kuling van Volle Maan: juliette@volle-maan.nl of 020 524 60 90.

Leave A Reply