Expositie OLVG ‘Heeft je oma je gekust?’

0

Tot 23 augustus is in de oost- en west-locaties van het OLVG in Amsterdam een fotoexpositie te zien over de (on)zichtbaarheid van hiv in de maatschappij.

Ondanks de enorme vooruitgang in het behandelen van hiv, ervaren veel mensen met hiv nog altijd een enorme barrière om open te kunnen zijn over hun hiv-status.

Kleinkinderen wordt na bezoek aan oma gevraagd of zij hun heeft gekust, medewerkers trekken in het ziekenhuis nog steeds twee paar handschoenen aan bij bloedprikken en een leuke relatie krijgen is voor sommige mensen niet gemakkelijk.

Met haar portrettenreeks houdt fotograaf en OLVG-huisarts Marike de Meij de kijker een spiegel voor. Op de foto’s zien we mooie en op het oog gezonde mensen. Mensen met hiv, mensen zonder hiv, mensen die zorgen voor anderen met hiv. Het verschil kun je niet zien en dat is volgens de fotograaf ook niet nodig.

De opening is op 25 juli in OLVG-Oost, in de gang naar de kapel. Inloop om 16.45 uur. Het programma begint om 17 uur.

Leave A Reply