Amerikaanse immigratiedienst gebruikt hiv-status om families te scheiden

0

De Amerikaanse immigratiedienst heeft onthuld dat het zich richt zich op mensen met hiv bij hun familieseparatie-beleid aan de grens. Dit is in tegenstelling tot het federale immigratiebeleid en de richtlijnen van he Centers for Disease Control (CDC).

Tijdens een hoorzitting op 25 juli van de US House Judiciary Committe, verklaarde een topman van immigratiedienst dat iemands hiv-status wordt gebruikt om gezinnen aan de grens te scheiden.

Volgens een rapport werden drie zusjes van 11, 12 en 14 jaar permanent van hun vader gescheiden omdat hij met hiv leeft. De man en zijn drie dochters staken eind 2018 de grens over bij Honduras. Hun moeder was al eerder overleden aan de gevolgen van aids in Honduras

Mensenrechtenorganisaties en hiv-activisten roepen de Amerikaanse regering op onmiddellijk te stoppen met het gebruiken van iemands hiv-status om families aan de grens te scheiden. Ook willen ze dat de separatiepolitiek helemaal van de baan moet en de ‘concentratiekampen’ voor vluchtelingen meteen moeten worden gesloten. 

Leave A Reply