Grote studie onderstreept (nog eens) n=n

0

Het onderzoek, dat deze week in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet werd gepubliceerd, is uitgevoerd onder bijna duizend homostellen in Europa.

Van de stellen heeft één partner hiv en de andere niet. Er vond geen hiv-overdracht plaats tussen de partners. Wel liepen vijftien mannen hiv op tijdens de studie. Aanvullend onderzoek wees uit dat zij niet zijn geïnfecteerd door hun ‘ondetecteerbare’ partner, maar buiten de relatie hiv-geïnfecteerd raakten.

In een reactie op het nieuws zei Bruce Richman, initiatiefnemer van de wereldwijde UEqualsU campagne: “Ik ben de onderzoekers ontzettend dankbaar. Deze studie heeft voor altijd veranderd wat het betekent om te leven en liefhebben met hiv .”

De Hiv Vereniging startte in 2017 met de niet meetbaar = niet overdraagbaar campagne.

Eerder al verscheen een grote studie onder voornamelijk hetero-stellen met dezelfde conclusie: mensen met hiv die succesvol worden behandeld, kunnen het virus niet overdragen.


Leave A Reply