Fototentoonstelling The Stigma Project op toer door het land

0

De fototentoonstelling The Stigma Project van Marjolein Annegarn gaat door het land toeren.

De serie foto’s met mensen met hiv die onherkenbaar op beeld staan, was voor het eerst te zien op het Museumplein vorig jaar. De mensen zijn onherkenbaar omdat zij zich niet vrij voelen om open te zijn over hun hiv-status. Ze worden op afstand gehouden door familie, buren, werkgevers en collega’s. 

Met deze rondreizende expositie wil Annegarn ook actuele informatie voor het grote publiek beschikbaar maken: “Veel mensen zijn blijven hangen in het beeld van hiv uit de vorige eeuw en daardoor blijft het stigma in stand. Als mensen weten hoe de situatie nu is, kunnen angst en vooroordelen verdwijnen. Als je weet dat het virus niet overdraagbaar is, wat is er dan nog om bang voor te zijn en waarom zou je iemand dan anders behandelen?”

De foto-expositie is van 31 mei t/m 31 augustus te zien in de volgende steden: Groningen, Enschede, Nijmegen, Tilburg, Middelburg en Rotterdam.

Leave A Reply