Hiv-poli Slotervaart dreigt uiteen te vallen

0

Het hiv-team van het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam heeft nog geen oplossing voor de ruim zeshonderd mensen uit hun hiv-poli. Dit schrijft De Telegraaf.

In oktober ging het Slotervaart ziekenhuis failliet. De twee hiv-internisten van het ziekenhuis in Amsterdam Nieuw-West willen er alles aan doen om het team én alle cliënten bij elkaar te houden. Ze ontvangen al weken geen loon, net als de drie hiv consulenten van de poli. Maar de afdeling verloren laten gaan, kunnen ze niet over hun hart krijgen.

In het zoeken naar een oplossing ligt het overnemen van het hele hiv-team en de patiënten voor de hand te liggen. Maar het is niet makkelijk voor de overige hiv-behandelcentra om dit te doen. “Kom daar maar ergens met zeshonderd patiënten aan. En een team van vijf man, die hen al jaren begeleiden. Die vijf kosten geld, hè”, verklaart hiv-consulent Derk Jan Vlasblom tegenover De Telegraaf.

Voorlopig word er naarstig gezocht naar een alternatief en verzekert het hiv-team geen enkele patiënt te laten dobberen.

Leave A Reply