Daling nieuwe hiv-infecties zet door

0

De daling in nieuwe hiv-infecties in ons land zet door. In 2017 waren er 750 nieuwe infecties; het jaar voor nog 820. Dit meldt Stichting Hiv Monitoring in haar jaarlijkse rapport.

Hoewel de meerderheid van de mensen met hiv snel de behandeling beginnen, komen er nog steeds teveel mensen te laat de zorg binnen (37% van de homomannen, 63% van de heteromannen en 52% van de vrouwen die in 2017 werden gediagnosticeerd.)

Positief aan de cijfers van vorig jaar is dat Nederland de 90-90-90 doelstelling voor 2020 van UNAIDS al ruim gehaald heeft: 90% van de mensen met hiv in ons land kennen hun status; 93% van deze groep wordt behandeld voor hiv en 95% van de mensen op behandeling hebben een ondetecteerbare viral load.

Lees hier de samenvatting van het jaarrapport van SHM (Engelstalig).

Leave A Reply