Grindr deelt informatie over hiv-status gebruikers

0

De homo-datingapp Grindr deelt informatie over de hiv-status van gebruikers met twee bedrijven. Dat meldt Buzzfeed op basis van een rapport van een Noors onderzoeksinstituut. Grindr verstuurt de informatie naar twee bedrijven om de app te verbeteren.

De twee bedrijven (Apptimize en Localytics) krijgen data waaruit valt af te leiden wanneer gebruikers voor het laatst zijn getest op hiv en of ze het virus hebben. Ook is te zien wie er PrEP gebruikt.

Volgens de onderzoekers is het  mogelijk om te achterhalen welke individuele gebruikers hiv hebben. Dit kan omdat ook de gps-locaties, telefoongegevens en e-mailadressen van gebruikers worden gedeeld. “De hiv-status is verbonden aan alle andere informatie. Dat is het probleem”, aldus een onderzoeker van het Noorse instituut SINTEF.

De informatie over iemands hiv-status wordt overigens wel versleuteld verstuurd. Dit betekent dat deze gegevens niet zomaar door iedereen die ze onderschept, kunnen worden ingezien.

Uodate (9 april): Lees hier de verklaring die Grindr heeft gegeven met betrekking tot het delen van persoonlijke gegevens van gebruikers.

Leave A Reply