Conchita Wurst komt – gedwongen – uit de kast met hiv-status

0

Conchita Wurst laat via Instagram weten dat hij hiv heeft. Een ex-vriend dreigde publiekelijk te gaan met het feit dat hij hiv-positief is, dus besloot Wurst zijn macht weg te nemen en het zelf wereldkundig te maken.

Conchita won in 2014 het Eurovisie Songfestival met ‘ Rise like a Phoenix’. Op Instagram schrijft hij:

“Ik ben al vele jaren hiv-positief. Dit is eigenlijk niet belangrijk voor het publiek, maar een ex-vriendje dreigde naar buiten te gaan met deze informatie. En ik geef niemand het recht om mij te bedreigen of mijn leven te laten leiden.”

Hij laat weten dat hij voor hiv behandelt wordt en al jaren een ondetecteerbare viral load heeft, waardoor hij het virus niet kan overdragen.

Wurst had twee redenen waarom hij niet open zijn hiv naar het publiek was. De eerste was zijn familie, die hij de aandacht wilde besparen van het hebben van een familielid met hiv. De tweede reden was dat het niemand wat aangaat, behalve mannen waarmee hij seks had.

Maar Wurst laat ook weten dat hij hiermee een bijdrage levert in het verminderen van het stigma rond hiv, waar veel mensen nog mee te maken hebben.

Leave A Reply