Prijs PrEP daalt verder naar € 54 per maand

0

De prijs van de hiv-preventiepil PrEP in Nederland daalt verder van bijna € 100 euro naar € 54 per maand.

De prijsdaling is het gevolg van de onlangs begonnen concurrentiestrijd tussen makers van de generieke versies van PrEP. Op doktersrecept kun je bij elke apotheek in Nederland terecht voor deze goedkopere versie van PrEP. Belangrijk is wel dat de arts uitdrukkelijk op het recept vermeldt: ‘tenofovir/emtricitabine van Centrafarm’. Zonder de uitdrukkelijke vermelding van de leverancier is de kans groot dat een duurdere variant wordt meegegeven.

Actiegroep PrEPnu  tevreden met deze ontwikkelingen, maar vindt het tevens jammerlijk hoe PrEP nog wordt tegengehouden door politiek.

“We zijn verbolgen over de wijze waarop de politiek en met name de VVD een fatsoenlijke beschikbaarheid van PrEP consequent blijft saboteren. Het wachten is nu op het advies van de Gezondheidsraad, die daar naar verwachting in maart eindelijk mee komt. En dan is het nog maar de vraag of PrEP zal worden opgenomen in de basis-zorgverzekering. En precies dat is nodig om PrEP voor iedereen gelijkelijk beschikbaar te maken, op een veilige en verantwoorde manier”, aldus een bericht op de website van PrEPnu.

Leave A Reply