Britse man met hiv mag geen piloot worden

0

Een Britse man mag geen piloot worden omdat hij hiv heeft. Het besluit werd genomen door de Civil Aviation Authority (CAA).

Hierdoor kan de man niet ingaan op een aanbod van Easy Jet om mee te doen met de pilotentraining, waar hij jaren voor gespaard heeft.

“Het heeft een enorme impact gehad, omdat ik de enige baan die ik altijd al wilde, niet kan doen vanwege hiv”, verklaarde de man tegenover Buzzfeed. “Je denkt dat je met hiv een normaal leven kunt leiden zonder beperkingen. Maar in werkelijkheid zijn die er dus wel.”

Mensen met hiv kunnen wel een pilotenvergunning krijgen in Nederland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Het CAA zegt echter Europese regels te volgen.

De man wordt gesteund door Engelse hiv-organisaties. Een woordvoerder van de Terrence Higgins Trust zegt: “We vinden het besluit van de CAA weerzinwekkend. Het versterkt het stigma waar mensen met hiv mee te maken hebben.”

Door het naar buiten brengen van de zaak, hopen de hiv-organisaties dat de CAA het besluit zal herzien. De man in kwestie vecht het besluit aan.

Leave A Reply