Gordon gaat trouwen (maar sluit mensen met hiv uit)

0

Hiv-organisaties vinden het onbegrijpelijk dat kandidaten van het RTL-programma Gordon gaat trouwen moesten verklaren dat ze geen hiv hebben.

De Telegraaf onthulde gisteren dat deelnemers ook een gezondheidsverklaring moesten ondertekenen: “Ondergetekende verklaart dat hij geen overdraagbare aandoening heeft die gevaar kan opleveren (te denken valt aan een SOA, hepatitis, HIV, Aids)“, stond er op het formulier.

Het is een behoorlijke misser van de makers van de datingshow van Gordon, vindt Pieter Brokx van de Hiv Vereniging. “Het is onbegrijpelijk dat in de huidige tijd tv-producenten zo slecht zijn geïnformeerd over hiv.“

Mensen met hiv die succesvol worden behandeld, kunnen het virus niet overdragen. De makers van het tv-programma hebben nog verouderde informatie, waarmee ze mensen met hiv stigmatiseren.

Ook het Aidsfonds hekelt het gebrek aan kennis bij de makers. “Hiv hoeft helemaal niet in de weg te staan van een relatie of seksualiteit“.

Deze week start de Hiv Vereniging met de campagne n=n, waarmee ze de wetenschap van niet meetbaar = niet overdraagbaar meer willen uitdragen onder mensen met hiv en zorgverleners.

Leave A Reply