Hiv-behandelaren ondertekenen U=U statement

0

De Nederlandse Vereniging van Hiv-Behandelaren (NVHB) heeft het consensus statement over U=U ondertekend. Ze erkennen hiermee dat het risico dat iemand met hiv die succesvol wordt behandeld verwaarloosbaar klein is.

Het consensus statement is een initiatief van verschillende organisaties uit het (internationale) hiv-veld. Het doel is het einde van hiv/aids en stigma en het empoweren van mensen met hiv met feitelijke, ondersteunende informatie. Het statement werd eerder al ondertekend door hello gorgeous en de Hiv Vereniging.

U=U staat voor Undetectable equals Untransmittable (of Uninfectious). In ons nieuwe nummer (dat begin juni verschijnt) hebben we de resultaten van de peiling over wat U=U betekent voor mensen met hiv en interviewen we directeur van de Hiv Vereniging Pieter Brokx hierover.

 

Leave A Reply