Woningbouwvereniging in hoger beroep over hiv-positieve thuisteler

0

 

Woningbouwvereniging Eigen Haard te Amsterdam gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de kantonrechter over Rudolf Hillebrand, een hiv-positieve thuisteler van wiet.

Eigen Haard wil via een hoger beroep met Hillebrand in gesprek om afspraken te maken. Zo wil men dat er een nieuw onderzoek komt naar de levering van medicinale wiet via de overheid, zodat er toch niet thuis geteeld hoeft te worden. Ook wil de coöperatie dat de elektriciteitsinstallatie regelmatig wordt gecontroleerd.

De kantonrechter oordeelde vorige maand dat Hillebrand niet door Eigen Haard uit zijn huis mag worden gezet. Beide eisen van de woningbouwvereniging werden afgewezen, omdat vaststaat dat de wiet van levensbelang is hem. Zonder de cannabis zouden de bijwerkingen zo erg worden, dat de medicijnen onvoldoende door zijn lichaam zouden worden opgenomen.

Hillebrand gebruikt 5 gram cannabis per dag om misselijkheid en braken tegen te gaan, dat door zijn hiv-medicatie wordt veroorzaakt.

 

 

Leave A Reply