Roze Filmdagen viert jubileum

0

De Roze Filmdagen beleeft van 9 t/m 19 maart de 20editie. Het LGBTQ Film Festival viert het jubileum met een extra gevarieerd programma.

Festivaldirecteur Werner Borkes: “We hebben dit jaar meer vertoningen dan ooit tevoren. Naast het brede programma ben ik blij dat het ons gelukt is om het filmaanbod ook te verdiepen. Zo vertonen we dit jaar voor het eerst een ‘intersekse’ film, hebben we een ‘transgender’ film uit Armenië en screenen we een queer animatie roadmovie. Daarnaast zijn we buitengewoon trots dat er diverse films van eigen bodem op ons festival in première gaan.”

De jubileumeditie van de Roze Filmdagen heeft dit jaar extra aandacht voor Nederlands talent. Zo gaat de film van Tim Dekkers, ‘PrEP&Me’, een documentaire over het veelbesproken middel PrEP op zaterdag 11 maart in première en beleeft “Het zaad en de 11 eitjes”, een documentaire waarin de kinderwens van een homostel centraal staat, zijn wereldpremière op vrijdag 10 maart.

Ook is er aandacht voor nieuwe Nederlandse korte films, zoals de korte fictie film “Scar Tissue”. Deze bijzondere film van Nish Gera vertelt het verhaal van Sami, een Syrische vluchteling, die in Amsterdam eindelijk zijn homoseksualiteit verder hoopt te ontdekken.

Kijk hier voor meer over het programma en kaartverkoop.

Leave A Reply