Langwerkend hiv-medicijn stap dichterbij

0

Mensen met hiv moeten nu nog dagelijks hiv-medicatie nemen. Over een paar jaar komen er echter medicijnen op de markt die het virus voor langere tijd onderdrukken. Dit melden wetenschappers in Nature.

Elke dag pillen innemen tegen hiv is voor de meeste mensen met hiv niet moeilijk. De therapietrouw in ons land is namelijk hoog. Maar voor sommige groepen mensen (bijvoorbeeld jongeren) is het dagelijks nemen van hiv-medicatie een probleem.

Een groep Amerikaanse wetenschappers behandelden een groep van dertien apen met twee immuunversterkende middelen en na de behandeling bleek bij de helft van de dieren de dierlijke variant van het virus gedurende een half jaar tot meer dan een jaar volledig te zijn verdwenen.

In de Volkskrant meldt de Nederlandse hiv-onderzoeker Charles Boucher dat er nog meer onderzoek nodig is, maar dat het slechts een paar jaar zal duren voordat het nieuwe hiv-medicijn beschikbaar komt. 

Leave A Reply