Movies that Matter

0

Het Movies that Matter Festival is het jaarlijkse internationale filmfestival over mensenrechten in Den Haag. Het vindt dit jaar plaats van 24 maart t/m 1 april. Op 25 maart is de voormalige Ierse president en Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties Mary Robertson aanwezig.

Het A Matter of ACT programma is een samenwerking met Amnesty International en bevat negen films over mensenrechtenverdedigers. De meesten van deze activisten zijn op het festival aanwezig. 

In deze films wordt op indrukwekkende wijze een beeld gegeven van het leven en werk van mensenrechtenverdedigers wereldwijd. De films en hun hoofdpersonen dingen mee naar de twee prijzen: de Gouden Vlinders voor de beste film en de Mensenrechtenprijs.

De kaartverkoop start op 9 maart. Kijk voor het progamma hier.

 

Leave A Reply