Aidsfonds trekt campagne terug

1

Het Aidsfonds trekt z’n nieuwe campagne per direct terug. Aanleiding hiervoor zijn de vele negatieve reacties van mensen met hiv. Zij noemen de campagne kwetsend en stigmatiserend. ‘Dat is niet de bedoeling geweest van de campagne’, schrijft het Aidsfonds in een persbericht.

Met de campagne probeerde het fonds het Nederlandse publiek te overtuigen dat de strijd tegen het virus nog lang niet klaar is en dat er geld nodig is om aids in 2030 de wereld uit te helpen.

Na de lancering op 1 december kwamen er meteen veel negatieve reacties binnen via social media. Advocaat Oscar Hammerstein schreef een open brief , waarin hij stelt dat het Aidsfonds zich met de nieuwe campagne tegen mensen met hiv keert.

De Hiv Vereniging is samen met hello gorgeous en vertegenwoordigers uit hun achterban om de tafel gegaan. Zij kwamen tot de conclusie dat de campagne schadelijk is en onmiddellijk moest worden stopgezet. Dit is aan het Aidsfonds meegedeeld, waarop ze een dag later met het besluit kwamen om de campagne terug te trekken.

Het Aidsfonds zegt bewust te hebben gekozen voor een harde boodschap om de beeldvorming over hiv en aids te veranderen. Het fonds zegt dat de campagne uitgebreid van tevoren is getest.

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Heel pijnlijk is het dat het aidsfonds hiv vereniging graag op welke manier donaties willen binnen halen, maar als er een beroep op deze organisaties word gedaan uit het Midden-Oosten voor hulp bij het opzetten van voorlichting. Zij alle deuren gesloten , ik noem dat hypocriet voor al na het niet van deze campagne.

Leave A Reply