Onthulling aidsmonument door burgemeester Van der Laan

0

Op 1 december Wereld Aids Dag wordt het aidsmonument onthuld door de Amsterdamse burgemeester van der Laan. Hij verloor begin jaren negentig zelf een broer aan de gevolgen van aids.

Aanwezig zijn o.a. Louise van Deth (directeur van het Aids Fonds) en Jean-Michel Othoniel, de Franse kunstenaar, die het ontwerp van de telraam heeft gemaakt.

Er is jaren gewerkt aan het realiseren van het monument door de stichting Namenproject. Het monument komt te staan achter het CS station  aan De Ruijterkade.

Inwijding

In de avond wordt het monument door het publiek ingewijd. Eerst is er om 19.30 uur de opening van de expositie bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek (Oosterdokskade te Amsterdam). Deze tentoonstelling laat de achtergronden zien van het aidsmonument. Met onder meer foto’s van Jeannette Cornelisse van een diverse groep mensen met hiv.

Om 20.15 uur start de gezamenlijke wandeltocht van de bibliotheek naar het monument. Om 20.45 uur is er de publieke inwijding van het monument, tot ongeveer 21.30 uur.

In ons nieuwe nummer is de uitslag te lezen van de peiling over het monument, die wij hielden onder onze lezers. En ook een interview met de voorzitter van de stichting Namenproject Wiebe van der Woude.

Leave A Reply