Geen hiv-remmers meer in Curaçao

0

Curaçao heeft geen medicijnen meer voor de ruim 500 mensen met hiv op het eiland. De apotheek van ziekenhuis SEHOS heeft de afgelopen maand in tientallen gevallen bepaalde medicijnen niet op tijd of helemaal niet kunnen leveren.

Volgens CURA+, de hiv-vereniging op Curaçao, zijn patiënten zonder medicatie naar huis gestuurd. CURA+ heeft hierop een brandbrief gestuurd naar de minister van Gezondheid en Milieu op Curaçao, de directie van het ziekenhuis, de leveranciers, de Ombudsman en de Consumentenstichting.

Volgens Mario Kleinmoedig van CURA+ zijn er voldoende medicijnen op voorraad op het eiland, maar importeurs weigeren deze aan het ziekenhuis te leveren vanwege betalingsproblemen.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt dat er inderdaad een tekort aan medicatie is en dat patiënten naar huis zijn gestuurd.

 

Leave A Reply