Debat PrEP (n)iets voor jou?

0

Op vrijdag 30 september is er een debat in De Balie te Amsterdam over de wenselijkheid van het laagdrempelig beschikbaar stellen van PrEP in Nederland.

PrEP (Pre Exposure Profylaxis) is een middel om voorafgaand aan de seks hiv te voorkomen. Het is al sinds 2012 in de VS op de markt en bestaat uit het hiv-medicijn Truvada. In ons land is het enkel nog beschikbaar voor 370 deelnemers aan een studie van de GGD Amsterdam.

Volgens experts kan PrEP helpen om de 1.000 hiv-infecties die er elk jaar nog zijn in Nederland, drastisch terug te brengen. 

Maar is PrEP ook iets voor jou? Zo niet, wat zijn dan jouw bedenkingen? Voor wie is PrEP trouwens geschikt? Is het wel voor iedereen bedoeld? Wat zijn de voor- en de nadelen van PrEP? Wat is onder mensen die risico lopen op hiv, de mening over de hiv-preventiepil? En niet onbelangrijk: wat vindt de politiek ervan? 

Onder leiding van Femke Halsema is er op 30 september van 20.00 tot 22.00 uur a.s. een discussie hierover. Met o.a. politica Pia Dijkstra, onderzoekers Elske Hoornenborg en Kai Jonas en mensen die PrEP (willen) gebruiken.

Toegang tot het debat is gratis. Meld je wel aan via De Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam).

PrEPTALK is een initiatief van Aids Fonds, Soa Aids Nederland, COC Nederland en Winq.

Leave A Reply