Circle of Life in Carré

0

Zaterdag 26 november vindt in de piste van Koninklijk Theater Carré ‘Circle of Life’ plaats. Het is de negende bijeenkomst t.g.v. Wereld Aids Dag, georganiseerd door Volle Maan in samenwerking met o.a. Hiv Vereniging Nederland en hello gorgeous.

Er is een medische update met de vijf belangrijkste trends in de hiv-behandeling, we spreken over je gezondheid op lange termijn, er is een update over de nieuwste onderzoeken naar genezing van hiv door dr. Anne Wensing en er zijn inspirerende buitenlandse sprekers en artiesten.

Matt Chappell uit San Francisco houdt na gentherapie z’n hiv al twee jaar zelf onder controle. ‘Boston patient’ Gary Steinkohl dacht samen met zijn arts dat hij na een riskante stamceltransplantatie was genezen van hiv; zeven maanden later bleek het virus toch weer op te spelen. En last but not least: American Legend Greg Louganis is de beste schoonspringer aller tijden. Terwijl hij aids had, won hij in 1988 twee gouden medailles op de Olympische Spelen, maar hij kende ook diepe dalen in zijn leven. Nu is hij mentor van de nieuwe generatie Amerikaanse schoonspringers. De documentaire over zijn leven is genomineerd voor een Emmy Award.

De dag duurt van van 10.30 tot 16.00 uur.

Het volledige programma van ‘Circle of Life’ staat online. Hier kun je je ook aanmelden voor de dag.

Leave A Reply