Engelen in Amsterdam

0

Tijdens Europride in Amsterdam speelt theatergroep Troost weer het toneelstuk Engelen in Amsterdam.

Het verhaal speelt zich af in het Amsterdam van 1985, waar de hoofdpersonen onverhoeds geconfronteerd worden met de uitbraak van de dan nog onbekende en dodelijke  ziekte aids. Dit heeft verwoestende gevolgen voor hun levens en voor hun omgeving.

“In 1985 houdt een tot dan toe onbekend virus Amsterdam in zijn ijzeren greep en ontregelt met name de homo-gemeenschap. Ook pianist Youri Wolderink raakt geinfecteerd met aids, zoals het virus genoemd wordt. Zijn in paniek geraakte vriend Louis verlaat hem en knoopt een verhouding aan met de gereformeerde, getrouwde Boudewijn. De eveneens geïnfecteerde, geslepen advocaat Oscar Schleifenstross is nietsontziend in zijn pogingen het medicijn AZT te bemachtigen en zijn hachje te redden.”

De extra voorstellingen van deze vrije bewerking van Angels in America zijn te zien tijdens Europride 2016 op 27, 28 en 29 juli in het Amsterdams Theaterhuis (WG terrein). Voor meer info en kaarten, ga naar www.theatergroeptroost.nl/.

 

Leave A Reply