Peiling: tweederde kiest voor spuiten van hiv-medicatie

0

In een peiling onder de lezers van hello gorgeous magazine geeft tweederde de voorkeur voor injecties met hiv-medicatie boven het slikken van medicijnen.

De uitslag van de korte enquete verschijnt deze week in het lentenummer van het tijdschrift.

Er waren 152 respondenten met hiv die de vragenlijst invulden: 85% is man en 15% vrouw. Bijna de helft kreeg hun hiv-diagnose te horen tussen 2005 -2015 en 99% slikt momenteel hiv-medicatie, waarvan 38% korter dan vijf jaar.

Tweederde (66%) kiest voor spuiten, 20% kiest voor slikken en 14% maakt het niks uit.

Deze percentages blijven min of meer gelijk ongeacht leeftijd, geslacht, hoe lang men hiv heeft en hiv-medicijnen neemt.

Deze week nog verscheen er nieuws uit Amerika over goede resultaten die geboekt zijn in het onderzoek naar het zetten van injecties met hiv-medicaties. Dit staat echter nog in de kinderschoenen, zeker gelet op het gemak voor de patiënt.

In de reacties laten lezers weten dat ze spuiten prefereren, maar dat wel afhankelijk is van hoe vaak en door wie het gedaan kan worden. “Als het vaker is dan twee keer per jaar, heb ik liever pillen” merkte iemand op. Het spuiten wordt ook door mensen gekozen die een zwakke maag hebben, en niet tegen hiv-pillen kunnen. Ook worden injecties gezien als voordeel voor mensen die nu moeite hebben hun pillen goed te nemen.

Leave A Reply