Opening Joep Lange Instituut

0

Het Joep Lange Instituut is vandaag in Amsterdam is geopend. Het instituut wil in derdewereldlanden hiv bestrijden en is opgericht ter nagedachtenis aan de hiv-onderzoeker Joep Lange.

Het instituut beschikt over ruim 25 miljoen euro en wil mensen met hiv in Afrika beter bereiken met medicijnen. “Via sociale media willen we die patiënten rechtstreeks bereiken met support en misschien zelfs een basisverzekering. Dat was een droom van Lange, het zou fantastisch zijn als dat lukt”, zegt initiatiefnemer Schellekens. 

Lange kwam om bij de vliegramp met de MH17, terwijl hij op weg was naar een internationale hiv-conferentie in Australië. Zijn vrienden en collega’s besloten daarna dat zijn werk moet worden voortgezet en zijn kennis niet verloren mag gaan.

 

Leave A Reply