Kijktip: Desert Migration tijdens Roze Filmdagen

0

Tijdens de Roze Filmdagen (10-22 maart) is de Amerikaanse documentaire Desert Migration te zien. Een indrukwekkend portret van een gemeenschap van long-term survivors die er eigenlijk al niet meer had moeten zijn.

Na de introductie van effectieve medicijnen, moesten vele hiv+ mannen weer een leven opbouwen, waarvan ze dachten dat het voorbij was. In de woestijn bij Palm Springs, California, is een unieke gemeenschap ontstaan van deze overlevers.

Maar niemand arriveert hier zonder bagage; denk maar eens aan het verdriet om degenen die weg zijn, of de bijwerkingen van langdurig medicijngebruik. Maar ook de kracht om door te gaan en een toekomst op te bouwen.

Gefilmd tegen het mooie maar harde woestijnlandschap geeft deze indrukwekkende documentaire een portret van een generatie die, toen ze het zelf niet meer geloofde, een nieuw bestaan voor haarzelf moest uitvinden.

Desert Migration – 13 maart 2016 om 19.30 uur – Roze Filmdagen – Ketelhuis Amsterdam-Westerpark

Kijk voor het volledige programma van de filmdagen op Rozefilmdagen.nl.

Leave A Reply