Engelen in Amsterdam

0

Theatergroep Troost brengt Engelen in Amsterdam. Het verhaal speelt zich af in het Amsterdam van 1985, waar de hoofdpersonen onverhoeds geconfronteerd worden met de uitbraak van de dan nog onbekende en dodelijke  ziekte aids. Dit heeft verwoestende gevolgen voor hun levens en voor hun omgeving.

“In 1985 houdt een tot dan toe onbekend virus Amsterdam in zijn ijzeren greep en ontregelt met name de homo-gemeenschap. Ook pianist Youri Wolderink raakt geinfecteerd met aids, zoals het virus genoemd wordt. Zijn in paniek geraakte vriend Louis verlaat hem en knoopt een verhouding aan met de gereformeerde, getrouwde Boudewijn. De eveneens geïnfecteerde, geslepen advocaat Oscar Schleifenstross is nietsontziend in zijn pogingen het medicijn AZT te bemachtigen en zijn hachje te redden.”

Engelen in Amsterdam gaat op vrijdag 5 februari 2016 in première in Het Amsterdams Theaterhuis (WG terrein) in Amsterdam. Voor meer info en kaarten, ga naar www.theatergroeptroost.nl/.

Leave A Reply