Bob Angelo Penning voor Leo Schenk

1
De Bob Angelo Penning van het COC Nederland gaat dit jaar naar de stichting Amsterdam Gay Pride en naar hiv-activist en hoofdredacteur van hello gorgeous Leo Schenk.

Activist Leo Schenk krijgt de Bob Angelo Penning voor zijn ‘voorbeeldige inzet voor homomannen en anderen met hiv. Met ongekende energie en een reeks aan initiatieven zet Schenk zich al 25 jaar in tégen stigma en vóór (zelf)acceptatie’. Daarmee heeft hij volgens het COC NL veel mensen geraakt en levens ten goede veranderd.

In zijn dankwoord riep Leo het COC op om zich te blijven verbinden aan de strijd tegen hiv en vooral hiv-stigma, niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland.

Amsterdam Gay Pride krijgt de penning voor haar ‘unieke bijdrage aan de zichtbaarheid van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders. Want zonder zichtbaarheid geen acceptatie’, aldus het juryrapport.

De Bob Angelo Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan personen en/of organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd aan de emancipatie van homoseksuele mannen, – vrouwen en transgenders.

Bob Angelo was de schuilnaam van Niek Engelschman, de oprichter en eerste voorzitter van het COC. Eerdere winnaars waren o.a. Paul de Leeuw, Andreas Burnier, Erwin Olaf en Pater van Kilsdonk.

Luister hier het interview met Leo terug op Radio 1 Vandaag.

Bekijk hier de uitreiking van de penning aan Leo.

1 reactie

  1. Van harte gefeliciteerd allemaal. Ga zo door met jullie geweldige week. De angst voor HIV besmette mensen is onterecht en er is nog veel onwetendheid over.

Leave A Reply