Elizabeth Taylor runde illegaal hiv-medicatie netwerk

0

Elizabeth Taylor runde een geheim ondergronds netwerk dat experimentele hiv-medicatie verstrekte aan mensen met hiv/aids. Dat zei Taylors goede vriendin Kathy Ireland op Wereld Aids Dag in het tv-programma Entertainment Tonight.

Tijdens het gesprek over de preventie- en anti-stigma campagnes die de in 2011 overleden Liz Taylor voerde, vertelde ze over het ‘vluchthuis’ dat Taylor runde in Los Angeles.”Liz was voor de duvel niet bang en runde een safehouse in haar villa in Bel Air. Het werk dat ze daar deed was illegaal, maar ze redde er wel levens mee. Haar zakenpartners smeekten haar ermee op te houden, ze kreeg doodsbedreigingen en vrienden lieten haar in de steek toen ze hen om hulp vroeg. Maar Elizabeth ging moedig verder”, aldus Ireland.

Gevraagd of Taylor ooit bang was dat ze betrapt zou worden, antwoordde Ireland dat dat de filmlegende koud liet.  “Ze wist dat ze ervoor in de cel kon belanden. Elizabeth en angst kan je niet in één zin krijgen.” Ireland zei dat Taylor haar eigen juwelen verkocht om haar geheime activiteiten te financieren.

De Amerikaanse actrice werd activiste toen haar goede vriend Rock Hudson stierf aan de gevolgen van aids. De Amerikaanse regering onder leiding van Ronald Reagan deed lange tijd niks aan het bestrijden van hiv en de zorg voor mensen met hiv. De inspanningen van Taylor zorgden dat hierin verandering kwam.

Elizabeth Taylor stierf in 2011.

Leave A Reply