Eigenaar farmaceutisch bedrijf opgepakt voor fraude

0

Martin Shkreli, eigenaar van het farma bedrijf Turin, is donderdag door de FBI opgepakt op verdenking van fraude.

Shkreli (32) kwam eerder dit jaar in het nieuws doordat hij de prijs van een hiv-medicijn met 5000 procent verhoogde.

De zaak die veel ophef veroorzaakte, houdt geen verband met zijn arrestatie vandaag.

Hij wordt ervan verdacht als voormalig hedgefondsmanager bij MSMB Capital Management en oud-bestuursvoorzitter bij biofarmaceut Retrophin fraude te hebben gepleegd. Naast Shkreli werd ook een externe consultant van Retrophin opgepakt. 

De FBI maakt later bekend wat de precieze aanklacht is. Verwacht wordt dat hij zal worden beschuldigd van het illegaal afbetalen van een miljoenenschuld van zijn hedgefonds uit de kas van het andere bedrijf waar hij destijds werkzaam was.

Leave A Reply